15 Mart 2013 Cuma

Sosyal Medya Siteleri

Son zamanların fenomen haline gelen ve yüz milyonlarca kullanıcı sayısına sahip Sosyal Medya siteleri hakkında bilgiler vereceğim sizlere. Bunların çoğu bugün hayatımızın vazgeçilemezleri haline gelen platformlar haline gelen sitelerdir.

Facebook
Bugün itibarı ile dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip olan Sosyal Medya sitesidir. Üyelerin eski dostları bulmak amacıyla girdikleri ve yıllardır görüşemediği ilkokul arkadaşları ile irtibat kurabildiği bir platformdur. Fotoğraf, yazı, video, etkinlik paylaşımı gibi birçok aktivitenin yapılabildiği bir sitedir Facebook. Oluşturulan gruplarda aynı fikirden insanların bir araya gelmesi ve organizasyonlar yapmaları mümkündür.


Twitter


Twitter mini blog olarak da tanımlanmaktadır. 140 karakter yazı paylaşabilme imkanı bulunmaktadır. Günün en çok konuşulanları, en çok Retweet edilenleri gibi önemli uygulamaları bulunmaktadır. Mobil telefon kullananların birçoğu için Twitter basit kullanımı ile dikkat çeker.

Youtube


Bugün amatör videolarınızı yükleyip bütün dünyanın izleyebilmesini sağlayabileceğiniz dünyanın en büyük video paylaşım sitesidir. Hesap oluşturarak kendinize ait bir kanal da oluşturabilirsiniz. Bu kanalda sevdiğiniz videolar sevdiğiniz klipleri listeler halinde düzenleyebilir ve takip ettiğiniz kanalların video haber akışlarını görebilirsiniz.

Google Plus


Son birkaç yıldır popülaritesi gün geçtikçe artan bir diğer Sosyal Medya sitesi de Google Plus olmuştur. Facebook’a rakip olarak düşünülebilecek bir platformdur. Temel mantıkları aslında aynıdır. Sadece tasarım faklılıkları vardır. Burada arkadaş yerine çevre kelimesi kullanılmaktadır.

Linkedin

İnternet üzerinde iş bulma imkanı sağlayan bir web sitesidir Linkedin. Oluşturulan eğitim ve kariyer profili ile eleman arayan şirketlerin dikkatini çekebilir ve iş teklifleri alabilirsiniz. Ayıraca iş ilanı veren şirketleri takip edebilir size uygun pozisyonlar olduğunda bilgi alabilirsiniz.

İnstagram


Son zamanların yeni çılgınlığı da fotoğraf düzenleme sitesi olan İnstagram olmuştur. Çektiğimiz fotoğrafların daha güzel bir görünüme sahip olması için bazı öellikler kullanılır ve harika görüntüler elde edilebilir. Bu fotoğrafları da Facebook ve Twitter da paylaşabiliriz.

Pinterest


Twitter ile aynı özelliklere sahip olan Pinterest, Twitter’ın resimlisi olarak da tanımlanır. Sadece kendisine ait bir uygulaması vardır Pinterest’in. Pin it adı verilen bu uygulamayı browsera koyuyorsunuz ve internette gezinirken beğendiğiniz fotoğrafları browserda yer alan butona tıklayarak pinliyorsunuz. Bu şekilde fotoğraf sizin duvarınıza iğnelenmiş oluyor.